marți, 6 martie 2012

Buna dimineata dragilor!


Nu sunt un fan al facebook-ului, dar m-ati prins in discutiile aprinse din acest grup.
Sper sa nu devin dependent...
As dori sa va reamintesc doar cateva din lucrurile frumoase, pe care cu siguranta le stiti, despre profesia de psiholog:
1. ”Profesia de psiholog este o profesie elitista: este practicata de cei cu neuronul mobilat si ...se adreseaza celor care inteleg rolul psihologului”.
2. ”Lipseste CULTURA DE PSIHOLOGIE a celor care au nevoie, dar din pacate, si a multor colegi medici; apare fireasca intrebare: cine sa formeze Cultura de Psihologie? Raspunsul este simplu: NOI, PSIHOLOGII!.
FIECARE PSIHOLOG ESTE SAU AR TREBUI SA FIE UN MULTIPLICATOR AL CULTURII DE PSIHOLOGIE!”
3. Fac parte din categoria idealistilor din profesie. Sunt unul dintre membrii fondatori ai Colegiului Psihologilor din Romania, alaturi de Domnul Profesor Nicolae Mitrofan - artizanul acestei constructii, domnul profesor Mihai Anitei si domnul profesor Marian Popa. Poate vreodata voi scrie cateva randuri despre istoria recenta a Psihologiei Romanesti. Am reusit un lucru extraordinar, cu o semnificatie institutionala deosebita: PROFESIA DE PSIHOLOG ESTE PROFESIE LIBERALA IN ROMANIA.
Suntem singura tara din Europa si printre putinele din lume care a reusit acest lucru!
4. Ceea ce se intampla in ultima perioada la Colegiu nu ma reprezinta; cred ca s-a produs o ruptura de comunicare intre Presedintele Colegiului si structurile colegiale de conducere: Comitetul Director si Consiliul Colegiului. Din pacate, prin aceasta abordare manageriala eronata au de suferit cei pe care ar trebui sa-i reprezentam, sa-i aparam, sa-i promovam ...
5. Comisia de Psihologie pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a HOTARAT in sedinta sa din 24.02.2012 NEAPLICAREA Celebrei Dispozitii in zonele sale de competenta, domeniul securitatii nationale si domeniul securitatii private, pana la discutarea acesteia in Comitetul Director.
6. Sunt convins ca in cel mai scurt timp lucrurile se vor aseza in normalitatea institutionala.
7. Va admir spiritul civic extraordinar. FELICITARI!


O zi frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu